Om Ørestad

Ørestad er Københavns nye bydel på Vestamager som udvikles over de næste ca. 20 år. Ørestad strækker sig over 5 km fra kanten af City til tæt på Københavns Lufthavn og er 600 m bred på det bredeste sted. Bydelen består af fire kvarterer: Ørestad Nord, Amager Fælled, Ørestad City og Ørestad Syd. Områdets samlede areal er 310 hektar, hvilket svarer til 3,1 mio. kvadratmeter. Der kan bygges 3,1 mio. etagemeter i Ørestad og ca. 53 % af arealet er solgt primo 2008.
 
Ørestad er bygget op omkring metroen. Ideen med opbygningen af Ørestad i fire kvarterer udspringer af en overordnet helhedsplan skabt i et samarbejde mellem danske KHR arkitekter og den finske tegnestue APRT, som resultat af en international arkitektkonkurrence fra 1994. Der er senere fremkommet en række mindre, mere konkrete, helhedsplaner til de enkelte kvarterer.
 
Ørestad kommer til at rumme 60 % erhvervs- og kontorbyggeri, 20 % boliger og 20 % øvrigt byggeri til anvendelse for kultur, service, handel og institutioner. Der bor medio 2010 ca. 5.500 mennesker i bydelen, og dette tal forventes at stige til ca. 20.000 i løbet af de næste 20 år. Der forventes i fremtiden at være mellem 60.000 og 80.000 arbejdspladser i Ørestad og ca. 20.000 studerende.

Læs evt. mere om Ørestad her

Områdekort

Med kortet ovenfor kan området ses i fugleperspektiv. Brug musen eller navigationspilene (øverst til venstre) til at panorere til venstre, højre, op og ned for at se områder uden for skærmen. Brug skyderen til at zoome ind og ud, eller brug tasterne + og -.

Klik på "Kort" i øverste højre hjørne af kortet for at se vejkort-visning i stedet for satellitfotos.

Street View (gadevisning)

Med Street View ovenfor kan du "gå en tur" i området og se, hvordan omgivelserne er - hvor langt der er til nærmeste café, supermarked, busstop m.m. Med kortet kan venner og familier, som måske bor langt væk, se hvor vi bor og vores omgivelser.
 
Har du lyst, kan du selv præge street view ved at lægge egne favoritfotos ind via Google - så vil dine fotos kunne vælges som alternativer, når andre klikker sig rundt her.


Vis stort kort
Vis stort kort

Vejrudsigten fra DMI

Her kan du se vejrudsigten for området tættest på os

2-døgnsudsigt

3 til 9-døgnsudsigt

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk